Play Open
om kylslaget - Erfarenhet och Tillförlitlighet: Kylslagets Väg Framåt
Kylslaget - Reparation Poolvärmepump

Underhåll, service och reparation av poolvärmepumpar

kylslaget - Reparation Poolvärmepump
Bilder: Gullberg & Jansson

Från vår start 2007 har Kylslaget etablerat sig som en av de mest framträdande aktörerna inom luft-luftvärmepumpsbranschen i Sverige. Vi har utvidgat våra tjänster till att omfatta specialiserade reparationer och underhåll för poolvärmepumpar, vilket ständigt förfinas för att uppfylla våra kunders unika behov. Att säkerställa att din pool håller rätt temperatur året om är avgörande för en njutbar upplevelse, och vår expertis är avgörande för att detta ska kunna uppnås. 

Genom åren har vårt team av tekniker utvecklat en djupgående kunskap om poolvärmepumpars specifika egenskaper och behov av underhåll. Tack vare vår erfarenhet av att genomföra över 3 000 reparationer årligen, som innefattar allt från grundläggande underhåll till mer komplexa tekniska problem, kan vi säkerställa att din poolvärmepump fungerar optimalt. 

Vårt mål är att alltid hålla din pool i det ideala skicket, redo att leverera rätt temperatur oavsett säsong.

Vi uppnår detta genom att använda de senaste teknikerna och metoderna för att effektivt identifiera och åtgärda problem, vilket hjälper till att minimera eventuella avbrott och förlänger livslängden på din utrustning.

Som en ledande specialist på reparationer av luftvärmepumpar, står Kylslaget som din pålitliga partner även för poolvärmepumpar. Vår hängivenhet för hög kvalitet och kundnöjdhet reflekteras i varje uppdrag, vilket stärker vårt rykte som en snabb och effektiv serviceleverantör, redo att möta dina behov.

Kylslaget.se

De högkvalitativa tjänsterna och de bevisade resultaten förbättras varje år, med över 140 000 st installationer, service och underhåll av värmepumpar sedan 2007.

0 +
0 +
0 +
0 +
kylslaget.se

Felsökning och reparation av poolvärmepumpar

Vi erbjuder omfattande felsökning och reparation av alla typer av problem med poolvärmepumpar i Stockholm med omnejd. Vi har snabba tider och är snabbt på plats för att säkerställa att din poolvärmepump fungerar optimalt. 

Vår service är bekväm för dig som kund – du behöver aldrig ta med pumpen till oss. Vi kommer ut till dig och utför felsökning och reparation på plats.

Vanliga problem vi hjälper dig med:

• Pumpen startar inte eller slår ut säkringen: Ett av de vanligaste problemen vi stöter på. Detta kan bero på flera olika orsaker som vi snabbt identifierar och åtgärdar.
• Felkoder: Flera olika felkoder kan visas på din poolvärmepump. Vi har erfarenheten och utrustningen för att diagnostisera och lösa dessa fel.
• Byte av styrkort och givare: Om styrkortet eller givarna inte fungerar korrekt, kan vi byta ut dem för att återställa optimal funktion.
• Byte av kondensatorer: Kondensatorer är viktiga komponenter för att starta och driva pumpen effektivt. Vi byter ut defekta kondensatorer för att säkerställa smidig drift.
• Byte av display: Om displayen på din poolvärmepump inte fungerar, kan vi snabbt byta ut den så att du kan övervaka och justera pumpens inställningar enkelt.
• Värmeväxlarreparationer: Det händer ganska ofta att kunder glömmer att tömma vatten ur värmeväxlaren innan vintern. Detta kan leda till att plasthöljet på värmeväxlaren spricker sönder på grund av frysskador. Vi byter ut den skadade värmeväxlaren för att förhindra ytterligare problem och säkerställa att din poolvärmepump fungerar som den ska.
• Pumpen värmer dåligt: Om din poolvärmepump inte värmer vattnet effektivt, utför vi en grundlig felsökning för att identifiera och åtgärda problemet, vilket kan inkludera kontroll och justering av driftparametrar och givarvärden.

Låt oss ta hand om dina behov, vi är här för att hjälpa dig!

kylslaget.se

Professionell underhållsservice av poolvärmepumpar

Att säkerställa att din poolvärmepump fungerar optimalt kräver regelbundet underhåll och professionell service. Vi erbjuder omfattande poolservice av poolvärmepump som inkluderar allt från grundlig rengöring till avancerad felsökning och reparation. Vi utgår från Vallentuna och utför vår service i hela Stockholm med omnejd.

Vad vi gör under en underhållsservice:

1. Rengöring av poolvärmepumpen:
• Vi demonterar och rengör noggrant poolvärmepumpen med hjälp av avfettning och en högtryckstvätt. Detta är viktigt för att säkerställa att pumpen fungerar optimalt och förlänger dess livslängd.

2. Kontroll av värmeväxlaren:
• Vi kontrollerar värmeväxlaren för eventuella läckage, särskilt efter vintern då vatten kan frysa och orsaka skador. Detta säkerställer att din pump är i gott skick och fungerar effektivt.

3. Inspektion av fläktmotorn:
• Vi inspekterar fläktmotorn för att upptäcka eventuella problem som glapp eller missljud. En fungerande fläktmotor är avgörande för att undvika framtida komplikationer.

4. Grundlig inspektion av komponenter:
• När pumpen är öppnad gör vi en grundlig inspektion av alla komponenter för att identifiera potentiella problem och vidta förebyggande åtgärder.

5. Testkörning och dräneringskontroll:
• Efter rengöring och inspektion monterar vi ihop pumpen igen och genomför en testkörning. Vi testar också att dräneringen fungerar för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

6. Bypass-ventil kontroll:
• Under testkörningen kontrollerar vi även Bypass-ventilen, en viktig komponent som reglerar vattenflödet genom pumpen och temperaturen i din pool. Vid behov kan vi mot kostnad hjälpa till att byta ut Bypass-ventilen.

7. Justering av driftparametrar:
• Vi kontrollerar och justerar driftparametrarna för att säkerställa att alla temperaturinställningar i din pool är korrekta och överensstämmer med dina önskemål.

8. Slutlig inspektion:
• Slutligen dubbelkollar vår tekniker att pumpen är ren och skinande. En ren pump fungerar bättre och du som kund blir nöjd med vår service.

kylslaget.se

Branschledande expertis från installation till service & underhåll

Kylslaget – Din partner genom värmepumpens hela livscykel. Vi är med dig från första installationen, säkerställer regelbundet underhåll och står redo för alla reparationer. Vår helhetslösning garanterar att din pump presterar på topp år efter år, enda till det är dags för en ny.

Professionell Installation av luftvärmepumpar
 • Professionell noggrann personal

  Mathias Duppils Avatar Mathias Duppils
  2024-02-23

  Mintören gjorde ett bra jobb. Effektiv.

  media thumbnail 0
  Anna Maria Fredriksson Avatar Anna Maria Fredriksson
  2024-02-22

  Duktig och kunnig montör som fixade bytet av pump snabbt och smidigt.

  Dennis Ohlsson Avatar Dennis Ohlsson
  2024-02-22

  Bra genomgång av värmepumpen, trevlig personal. Absolut att rekommendera detta företag.

  media thumbnail 0
  Bitte Cederlöf Avatar Bitte Cederlöf
  2024-02-20
 • Så ska det gå till! En noggrann och snabb tekniker som dessutom var social och trevlig. Det blev precis som vi ville ha det.

  Rune Betnér Avatar Rune Betnér
  2024-02-20

  Professional , courteous and customer friendly!

  David Champy Avatar David Champy
  2024-02-13

  Hela processen ha varit förvånansvärt enkelt ifrån beställning till att luftvärmepump fungera. Jätte bra och lyhörd montörer med noggrannhet. Bra bemötande. Snabbt enkelt och smidig installation. Top Notch!!

  Eje Nordlöf Avatar Eje Nordlöf
  2024-02-13

  Mycke bra och smidigt och snabbt utfört

  Åsa Andersson Avatar Åsa Andersson
  2024-02-06
 • Snabb leverans, bra service, trevlig personal, grejerna funkar.

  Johan Häggblad Avatar Johan Häggblad
  2024-02-06

  Monteringen av luftvärmepumpen gjordes av en trevlig och noggrann montör.

  Ewa L Avatar Ewa L
  2024-02-06

  Ett professionellt och vänligt bemötande. Jobbet blev väl utfört med instruktioner efteråt hur man opererar värmepumpen

  Johannes Avatar Johannes
  2024-02-06

  Mycket proffsigt.

  Carlos Pilo Avatar Carlos Pilo
  2024-01-27
 • Tusen stjärnor. Önskar att alla byggproffs var lika kommunikativa och respektfulla så hade man inte varit så försiktig med att beställa jobb.

  Joakim Söderqvist Avatar Joakim Söderqvist
  2024-01-27

  Installation av vår luftvärmepump. Duktiga, noggranna och snabba. Rekommenderas starkt!

  anton svensson Avatar anton svensson
  2024-01-27

  Mycket bra service och snabb montering 😁 Andra värmepumpen jag köpt av dom 👍

  Martin Benari Avatar Martin Benari
  2024-01-27

  Trevlig kyltekniker

  Christer Nordin Avatar Christer Nordin
  2023-12-27
 • Snabb och smidig installation!..

  Klas Renlund Avatar Klas Renlund
  2023-12-27

  Toppenjobb! Tack

  Christian Tingnert Avatar Christian Tingnert
  2023-12-27

  Teknikern kom på plats som utlovats. Installationen av luftvärmepumpen blev snyggt gjort. Jag fick också dokumentation inklusive bilder av det gjorda jobbet. Är mycket nöjd.

  media thumbnail 0
  Jouko Vanhala Avatar Jouko Vanhala
  2023-12-27

  Bra bemötande

  Rolf Tillkvist Avatar Rolf Tillkvist
  2023-11-27
 • Funkar kanonbra

  jonny lund Avatar jonny lund
  2023-11-27

  Trevlig och bra personal.

  Dan Lindén Avatar Dan Lindén
  2023-11-27

  Allt fungerade bra. Höll den avtalade tiden. Gav bra information.

  Anne Andersson Avatar Anne Andersson
  2023-11-27

  Mycket bra! Trevlig tekniker som kunde sin sak, förklarade varför momenten gjordes, resonerade med mig utifrån våra installationsbehov och hur pumpen kan ge oss optimalt med värme och sparande av... read more

  Tommy Wretling Avatar Tommy Wretling
  2023-11-27
 • Duktiga på det dom gör, snabba och nogranna 4 av 5 pumpar Enda minus var att kartonger inte togs med Efter att installationen var slutförd.

  ENZOROCCO Avatar ENZOROCCO
  2023-11-27

  Bra och kunnig installatör (Jan). Gav tid för diskussion om bästa plats för luftvärmeväxlaren.

  stefan ström Avatar stefan ström
  2023-11-27

  Trevligt, proffsigt. Lärde mer än gärna ut av sina kunskaper till vårt intresserade barnbarn.

  Katekjell Jogmarks Avatar Katekjell Jogmarks
  2023-11-27

  Otroligt nöjd! Blev så bra och så snyggt! Väldigt trevligt och professionellt! ☺️👍

  fredrik gustavsson Avatar fredrik gustavsson
  2023-11-27
 • Jag har inte fått hjälp med el installation. Nu har monterat bara värmepump

  Kourosh Safa Avatar Kourosh Safa
  2023-11-27

  Installation av luftvärmepump från Panasonic, köpt av Bauhaus. Allt gick enligt plan.

  Hans Möller Avatar Hans Möller
  2023-11-27

  toppenbra. seriösa, trevliga och grym service. bra protokoll med bilder och kommentarer. snyggt!

  Magnus Hammarström Avatar Magnus Hammarström
  2023-11-27

  En mycket trevlig montör som gjorde ett bra jobb, han kom med bra lösningar vilket gjorde hela installationen kanon. Vi är jättenöjda. 😊👍

  Hans Brännholm Avatar Hans Brännholm
  2023-10-27
 • Det var ett väldigt fint och smidigt arbet som vi fick. Vi är nöjda !

  宫艳 Avatar 宫艳
  2023-10-27

  Proffsig och trevlig installatör men gillade inte att man klampar in med smutsiga skor på parkettgolv.

  uffe andersson Avatar uffe andersson
  2023-10-27

  Experienced and patient work!

  media thumbnail 0media thumbnail 1
  Lele Cao Avatar Lele Cao
  2023-09-27

  Professional

  Goytom Hayel Avatar Goytom Hayel
  2023-09-27
 • Snabbt och smidigt, återkoppling hela vägen. Att man dessutom fick det monterat av två härliga personer gjorde det ännu bättre. Pålitligt, bästa montörerna, det värmer både hjärta och hus.

  media thumbnail 0media thumbnail 1
  Iréne Danielsson Avatar Iréne Danielsson
  2023-09-27

  Anlitade kylslaget för att byta ut vår luftvärmepump som hade gått sönder. Trevligt bemötande av både kundservice och tekniker på plats. Installationen gick snabb och är supernöjd med resultatet. ... read more

  Fredrik Steenberg Avatar Fredrik Steenberg
  2023-09-27

  Installation av luftvärmepump. Proffsigt gjort av otroligt trevliga montörer Kenth

  media thumbnail 0media thumbnail 1
  Kenth Blidstål Avatar Kenth Blidstål
  2023-03-27

  The installation was done fast, efficient, professionaly and also by extremely friendly installer

  Alric Kriel Avatar Alric Kriel
  2023-02-27
Kylslaget.se

F.A.Q.

Vad gör jag om min poolvärmepump inte startar? 

Om din poolvärmepump inte startar, kontrollera att den är korrekt ansluten till strömförsörjningen och att inga säkringar har gått. Om problemet kvarstår, kan det vara en god idé att kontakta oss för en professionell felsökning och reparation av din poolvärmepump. Vi erbjuder snabb service i Stockholm med omnejd.


Varför visar min poolvärmepump en felkod?

Felkoder kan indikera olika problem, från strömförsörjningsproblem till interna komponentfel i poolvärmepumpen. Kolla manualen för specifik information om felkoden eller kontakta oss för att diagnostisera och åtgärda problemet. Vi har erfarenheten och utrustningen för att hantera flera olika felkoder.


För att se fler vanliga frågor (FAQ) från Kylslaget, klicka här.Hur ofta bör jag serva min poolvärmepump?
+
-

Det rekommenderas att serva din poolvärmepump minst en gång om året för att säkerställa optimal prestanda och förhindra eventuella problem. Regelbundet underhåll hjälper också till att förlänga livslängden på din poolvärmepump och undvika kostsamma reparationer.

Vad ingår i en service av poolvärmepumpen?
+
-

Under en service av poolvärmepumpen rengör vi pumpen noggrant, kontrollerar värmeväxlaren för läckage, inspekterar fläktmotorn och alla andra komponenter, genomför en testkörning och justerar driftparametrarna. Vi utför också en slutlig inspektion för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

Vad ska jag göra om det läcker vatten från min poolvärmepump?
+
-

Vattenläckage, särskilt efter vintern, kan bero på frysskador i värmeväxlaren. Vi kan hjälpa till att byta ut den skadade värmeväxlaren i din poolvärmepump för att förhindra ytterligare problem. Kontakta oss för snabb hjälp i Stockholm med omnejd. Få snabb hjälp – boka en reparation nu.

Min poolvärmepump värmer inte vattnet effektivt, vad kan vara fel?
+
-

Om din poolvärmepump inte värmer vattnet effektivt, kan det bero på flera faktorer som felaktiga driftparametrar, smutsigt lamellpaket eller defekta komponenter. Vi rekommenderar att du bokar en felsökning med oss för att identifiera och åtgärda problemet med din poolvärmepump.